Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2017 12 30 5461 Veen Witboomstraat autobrandFoto's Erik haverhals

 

 

Video: Erik haverhals

  

Eerste autowrak in brand gestoken in Veen, het is weer bijna oud en nieuw
VEEN - Een auto is woensdagnacht in vlammen opgegaan op de kruising van de Groeneweg en de Schmitzstraat in Veen. Daarmee is de eerste 'traditionele' autobrand rond de jaarwisseling in het dorp een feit.
De brandweer was rond kwart over twaalf ter plaatse om de brand onder controle te brengen. Het is de eerste autobrand rond oud en nieuw in Veen. In het dorp worden rond de jaarwisseling elk jaar weer meerdere autowrakken in de brand gestoken door jongeren.
Volgens een ooggetuige zouden ongeveer dertig mensen hebben toegekeken hoe de brandweer de brand bluste.

Grimmige sfeer rondom nieuwe autobrand in Veen
VEEN - In Veen is donderdagavond weer een auto in vlammen opgegaan. Dit keer ging het om een auto op de Witboomstraat. Er zouden twee mensen zijn aangehouden.
Volgens het BD was de sfeer 'uitermate grimmig', werd er gevochten met de politie en werd er met stenen en bierflessen gegooid naar de agenten en brandweerlieden. Er zouden twee mensen zijn aangehouden.

Woensdag vatte een auto vlam op de kruising van de Groeneweg en de Schmitzstraat. In Veen worden elk jaar rond de jaarwisseling meerdere autowrakken in brand gestoken door jongeren.

'Kind in paniek'
Eerder op de avond was er in Aalburg, de gemeente waar Veen onder valt, ook al een kerstboom uit een tuin gehaald en in brand gestoken. "Een jong kind van dat gezin was in paniek. Dat kon niet bevatten wat er gebeurde", laat de politie weten. "Begrijpen de daders wel wat ze teweegbrengen bij iets waarvan zij denken dat het grappig is?"

Autowrak in brand gestoken op berucht kruispunt in Veen
VEEN - Ongeveer vijftig jongeren hebben ook vrijdagavond opnieuw een autowrak in brand gestoken op het beruchte kruispunt aan de Van der Loostraat in Veen. Een persoon is aangehouden.
Het was verder wel rustig op straat, vertelde een getuige in Veen. De politie heeft de brandweer ondersteund tijdens bluswerkzaamheden. Een groep van zo'n vijftig jongeren stond op straat bij het autowrak.

Uit de hand gelopen traditie
Het is een beruchte traditie in het dorp. Al zeker twintig jaar worden rondom de jaarwisseling sloopauto's in brand gestoken op de kruising van bij de Van der Loostraat, Witboomstraat en het Mussentiend. De traditie is al regelmatig uit de hand gelopen.

Zo ging er donderdagnacht ook al een autowrak in vlammen op. Die avond werd de sfeer grimmig en werden agenten met flessen en stenen bekogeld. Inwoners van Veen, die niet met naam en toenaam genoemd willen worden, gaven aan dat het veelal jongeren zijn van buiten Veen die komen relschoppen.

Inwoners vervangen plaatsnaamborden Veen, dorp is nu 'vrije staat Sicilië'
VEEN - Een voorbode van een onrustige jaarwisseling? Of gewoon een ludieke actie? Enkele bewoners uit Veen hebben hun dorp zaterdagavond onafhankelijk verklaard. Ze hebben de plaatsnaamborden bij de toegangswegen vervangen voor 'Veen vrije staat Sicilië'.
De borden lijken sterk op de officiële plaatsnaamborden. Ze zijn zaterdagavond geplaatst. Het is niet de eerste keer dat de borden worden vervangen. In 2015 gebeurde hetzelfde.

Borden verwijderd
Het is geen geheim dat enkele bewoners van Veen een sterke voorliefde voor het maffia-eiland hebben. Enkele jaren geleden werd het dorp ook al eens geassocieerd met Sicilië. Toen verschenen teksten als 'Veen het Sicilië van het noorden' langs de kant van de wegen. De borden waren destijds van karton.

Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de 'nieuwe plaatsnaamborden' ook dit keer geplakt op de originele borden. De gemeente heeft zondagochtend de opgeplakte borden verwijderd.
Meerdere autobranden in Veen, ook op veel andere plekken moet brandweer aan het werk

Veen
In de eerste minuten van het nieuwe jaar was het direct raak in Veen. Onder het oog van tientallen jongeren brandde daar een auto af aan het Mussentiend. Op andere plekken in het dorp waren grote kampvuren op straat aangestoken. De politie keek op veel plekken toe, maar hoefde niet in te grijpen.

Gelukkig nieuwjaar met het zwartgeblakerde autokerkhof van Veen
VEEN - Geblakerde autowrakken als stille getuigen van de jaarwisseling in het dorp Veen liggen hoog opgestapeld op de gemeentewerf van Aalburg. Het gaat om acht auto’s die in de periode rond oud en nieuw in brand zijn gestoken door de zogenoemde stokers.
Tussen de autowrakken ook een enorme stapel hout, die in de vlammen had moeten opgaan, en de resten van een caravan. Toevaliggerwijs ligt de gemeentewerf ook in het dorp Veen, dat daarmee een nieuwe tijdelijke attractie heeft: een eigen autokerkhof.

Al decennia is het rond oud en nieuw bal in het dorp Veen en al even lang roepen de inwoners van het dorp in koor dat de stokers van buitenaf komen. Feit is echter dat in de nacht van donderdag op vrijdag twee inwoners van de gemeente Aalburg werden opgepakt voor opruiing en belediging van agenten. In die nacht werden agenten bekogeld met stenen en flessen en hing er een grimmige sfeer rond een van de eerste autobranden van het 'stookseizoen'.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok