002  


 

 

Automobilist (24) overlijdt na botsing met trein
UDENHOUT: Een 24-jarige man uit Udenhout is in de nacht van vrijdag 26 maart op zaterdag 27 maart 2010 om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval in zijn woonplaats.
Het slachtoffer kwam kort na middernacht in botsing met een goederentrein. Dat gebeurde toen hij met een bestelbus de spoorwegovergang aan de Stationsstraat in Udenhout overstak
De man was vermoedelijk op slag dood. De bestelbus werd vele meters meegesleurd en de ravage op en rond het spoor was groot. Het trein verkeer tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch was daardoor enige tijd gestremd. Agenten en brandweermensen hebben nog langs de rails gezocht om te onderzoeken of er mogelijk sprake was van meer inzittenden in de bestelbus. Dit bleek niet het geval.

De spoorwegovergang is beveiligd met automatische halve overwegbomen, die op het moment van het passeren van de trein in werking waren. Er is geen schade aan de spoorbomen ontstaan. Het is verder nog onduidelijk hoe het ongeval exact kon plaatsvinden.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en de beschadigde bedrijfsauto en trein. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. De politie heeft verder de nabestaanden van het slachtoffer op de hoogte gebracht over de trieste afloop van dit ongeval

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok