001  


 

 

Zeer grote brand legt textielbedrijf in de as
In de nacht van zaterdag 5 mei op zondag 6 mei rond 02.30 uur is brand uitgebroken in een bedrijfspand in de Siriusstraat. In het pand is een textielbedrijf gevestigd, dat zich o.a. bezighoudt met de opslag van oude lappen. Door nog onbekende oorzaak brak brand uit in het pand, dat daardoor helemaal verloren ging.
De brandweer was met groot materieel ter plaatse om het vuur te bestrijden. Daarbij legden de brandweerlieden de nadruk op het voorkomen van overslag van de brand naar de twee naastgelegen panden. Dit betrof een leegstaande loods en een bedrijf dat bestanddelen maakt voor verf/lak. Met name het tweede bedrijf had de volle aandacht van de brandweer, die er alles aan deed om te voorkomen dat dit bedrijf eveneens in brand zou gaan. Rond 05.30 uur bleken de pogingen om overslag te voorkomen dusdanig succesvol dat het sein "brand meester" kon worden gegeven. De brand in het textielbedrijf is daarmee echter nog niet uit. Afhankelijk van welke tactiek de brandweer verder kiest, gaat de brandweerleiding ervan uit nog enkele dagen nodig te hebben om de brand geheel geblust te krijgen.
In totaal hielpen zo'n 100 brandweerlieden mee de brand te bestrijden. Het brandweerkorps van Tilburg kreeg hulp van andere brandweerkorpsen, onder andere uit Moergestel, Oisterwijk en Waalwijk. Daarnaast waren er diverse andere hulpverleners van onder andere de geneeskundige dienst en de gemeente op de been om werkzaamheden te verrichten. Politiemensen zorgen er voor dat het gebied in de directe omgeving van de brand is afgezet. Direct nadat de melding was binnengekomen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer, moest de politie eraan te pas komen om de leegstaande loods naast het brandende pand te ontruimen. In deze loods bleek namelijk een illegaal feest gaande te zijn, met zo'n 150 tot 175 feestgangers. Alle feestgangers verlieten de loods en zochten elders een onderkomen. Diverse feestgangers hebben bij de politie een verklaring afgelegd. De politie onderzoekt de komende dagen of er een direct verband is tussen het illegale feest enerzijds en de brand anderzijds. Op dit moment is nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan. Pas als de brand uit is en de situatie dan nog dusdanig is dat technisch rechercheurs van de politie ter plaatse een sporenonderzoek kunnen verrichten komt hierover wellicht meer duidelijkheid.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok