2013-10-18 7382-2 Waspik Engelseweg paard in sloot


 

 

Paard uit sloot getakeld in Waspik
WASPIK - De brandweer heeft vrijdag rond 18.00 uur een paard gered uit een sloot in een weiland aan de Engelseweg in Waspik.
Hoe het paard in de - op zich smalle - sloot heeft kunnen belanden is voor de eigenaar nog steeds een raadsel. Hij heeft eerst geprobeerd om het paard er zelf uit te krijgen maar omdat de benen van het dier te ver in de modder gezogen zaten, was het paard al zo moe dat dat niet meer lukte.
De eigenaar belde vervolgens de brandweer, die uitrukte met een speciaal voertuig. Dat is voorzien van een dierentakel. Met balken maakten de brandweermannen een 'brug' over de sloot. Daarop is de takel gezet. Met behulp van banden, die onder de buik van het paard zijn doorgehaald, kon het dier met twee kettingtakels omhoog gehesen worden. Daarna zijn er meer balken over de sloot gelegd met daarop houten platen en rubber matten om het paard zo weer neer te kunnen leggen. Een dierenarts heeft het paard een spuitje gegeven zodat het rustig bleef. Even nadat het paard op de kant wat was bijgekomen kon het dier weer opstaan. Hoe het verder met het paard is afgelopen is onbekend.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok