Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Vrachtwagenchauffeur maakt inschattingsfout en rijdt complete dak van zijn oplegger in Waalwijk
WAALWIJK - Het is niet de eerste, niet de tweede en wellicht ook niet de laatste botsing van een hoog voertuig tegen het viaduct op de Hertog Janstraat in Waalwijk. Maandagavond was het opnieuw raak. Dit keer reed een vrachtwagenchauffeur zijn dak er compleet af.
Anke Verbakel 28 feb. 2022

Rond 18.00 uur kreeg Rijkswaterstaat een melding van een incident bij het beruchte viaduct. Een vrachtwagenchauffeur dacht dat hij er met zijn voertuig onderdoor zou kunnen rijden, maar niets bleek minder waar. Het dak en de zijwanden lieten compleet los van de wagen.

Geen kettingen
Voorheen hingen er kettingen om chauffeurs te waarschuwen voor de maximale hoogte van 3.60 meter. Die kettingen hingen er sinds vorige week niet meer. Ook een matrixbord dat chauffeurs moest waarschuwen was niet meer aanwezig, maar dat is vanavond weer teruggeplaatst.

Uren na het ongeval was men nog bezig met het opruimen van het dak en andere onderdelen die op de weg lagen. Het dak is met een slijptol in kleinere stukken geslepen en wordt afgevoerd door een opgeroepen vrachtwagen.

Verder gereden
De vrachtwagen is na het incident verder gereden. De lading is met een groot aantal spanbanden vastgezet en gecontroleerd door Rijkswaterstaat.
Het incident zorgde voor een flinke file rondom het viaduct en de weg is aan beide kanten afgesloten.
bron:BD.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok