Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 04 03 1498 Sprang Capelle A59 ongeval veeFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Aanhanger met koeien ondersteboven op A59, automobilist gewond
SPRANG-CAPELLE - Op de A59 bij Sprang-Capelle is zondagavond een aanhanger met daarin twee koeien ondersteboven op het wegdek beland. Het ongeluk zorgde voor veel ravage op de zogeheten Maasroute.
De aanhanger zat vast achter een bus die vlak voor het ongeluk op de rechterrijstrook reed. Op dat moment begon een automobilist met inhalen. Terwijl hij dit deed, schoot hij plotseling naar rechts. Hierdoor botste hij tegen de trailer.

De aanhanger schaarde achter de bus en kwam ondersteboven op de weg terecht. Tenminste één koe liep hierbij een snijwond op. De beesten raakten wonderwel niet ernstig gewond. Een dierenarts, die toevallig op dat moment langsreed, stopte en gaf de koeien een spuitje om te kalmeren.

Naar het ziekenhuis
De automobilist die probeerde in te halen was er minder fortuinlijk aan toe. Hij werd tijdens de botsing uit zijn auto geslingerd en liep daarbij een hoofdwond op. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De bestuurders van de bus kwamen met de schrik vrij.

Het ongeluk zorgde voor veel vertraging op de A59, omdat maar een rijstrook open was.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok