001  


 

 

Zondag is rond 12.00 uur een felle brand uitgebroken in een bedrijfspand (CZL) aan de Boterberg. De Tilburgse brandweer schaalde snel op naar twee pelotons en zette uiteindelijk circa 70 spuitgasten in. De brandbestrijding was er vooral op gericht om een pand dat vlakbij het brandende bedrijf stond en van dezelfde eigenaar is te behouden. Dit is gelukt. De brandweer en de andere hulpdiensten gaven om 15.00 uur het sein brand meester. Er is bij de brand niemand gewond geraakt, ook is er geen acuut gevaar voor de omgeving ontstaan.
Rond 12.00 uur kwam de melding van een brand binnen van een bedrijf dat gevestigd is aan de Boterberg, gelegen is op een industrieterrein in Tilburg West. Het bedrijf dat 50 personeelsleden telt, gebruikt bij hun productieproces diverse chemische stoffen, die op het terrein waren opgeslagen. De brandweer gebruikte deze kennis bij de bestijding van de brand. De politie zette vanwege de hevige rookontwikkeling direct het industrieterrein en drie belangrijke wegen daarom heen af. Dat waren de Dongenseweg, de Burgemeester Letschertweg en de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. De Tilburgse brandweer kreeg ondersteuning van omliggende korpsen. Ook de politieheli werd ingezet. Een brandweerofficier observeerde vanuit deze heli de brand en gaf zijn waarnemingen door aan het commando.
Ter plaatse was een commandocentrum ingericht met deelname van officieren van de politie, brandweer en GHOR. Er was sprake van een hevige rookwikkeling. Deze rook waaide echter niet naar de naburige wijk Reeshof maar over het industrieterrein heen in de richting van Loon Op Zand. In opdracht van de brandweer zijn metingen gedaan, waarbij geen concentraties gevaarlijke stoffen zijn aangetoond. Het sein brand meester is om 15.00 uur gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen. De afgezette wegen zijn daarna weer vrijgegeven voor het verkeer. Loco-burgemeester van Tilburg Els Aarts heeft zich ter plaatse van de brand op de hoogte gesteld. Voor het verslagen personeel en de eigenaren van het bedrijf werd ter plaatse opvang verzorgd.
Regionaal werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer een Regionaal Operationeel Team ingesteld. Door milieudeskundigen van diverse diensten worden op dit moment de eventuele milieugevolgen voor het betreffende bedrijfsterrein en de omgeving in kaart gebracht.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok