2010-11-07 6971 Dongen Oranjeplein  


 

 

Hennepkwekerij opnieuw oorzaak uitslaande brand
DONGEN: Een uitslaande brand aan het Oranjeplein in Dongen heeft zondagmorgen 7 november een fitnesscentrum annex fysiotherapiepraktijk in as gelegd.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Op de bovenverdieping van het pand werd een wietplantage gevonden. Gisteren zorgde een hennepkwekerij ook al voor een uitslaand woningbrand in Waalwijk.

Het vuur werd omstreeks 05.00 uur ontdekt. Al snel moest de brandweer opschalen omdat de brand zich verder uitbreidde. Het pand brandde helemaal af en De naast gelegen gebouwen konden gespaard worden. Een invalide buurman (80) werd uit voorzorg uit zijn huis gehaald. De man werd opgevangen in het Dongense zorgcentrum De Volckaert.
De bovenverdieping was verhuurd en daar stuitte de brandweer op een hennepkwekerij. Tijdens het blussen van het ontplofte er vuurwerk, dat kennelijk ook illegaal op de bovenverdieping lag opgeslagen. De huurder was niet aanwezig en is nog niet gearresteerd.
De omvang van deze wietplantage is op dit moment nog niet bekend. De politie gaat daar onderzoek na verrichten zodra het veilig is om het pand te betreden.
Voor de gedupeerde fysiotherapiepraktijk is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Gisteren zorgde een hennepkwekerij ook al voor een uitslaand woningbrand in Waalwijk (Kamperfoeliestraat). Vaak wordt er bij de aanleg van hennepkwekerij gefraudeerd met de elektriciteit. Ondeskundig handelen en een amateuristische stroomvoorzieningen zijn aanleiding voor brandgevaar. Zeker omdat de benodigde assimilatielampen veel vermogen vragen.
De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, wateroverlast en zoals in de geval brandgevaar. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok