Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Uitslaande schuurbrand slaat over op woningen in Genderen: ‘Ik hoorde een klap en zag vuur, veel vuur’
GENDEREN - In een schuur aan de Meerhoek in Genderen is dinsdagochtend een grote brand uitgebroken die is overgeslagen naar twee naastgelegen woningen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle en zal nog enkele uren bezig zijn met nablussen.

De brandweer rukte rond 04.30 uur uit voor de brand. Al snel werd opgeschaald naar een grote en zeer grote brand toen het oversloeg naar het naastgelegen pand met daarin twee woonhuizen, middenin een woonwijk. Er zijn geen gewonden. Iedereen was op tijd uit de woningen.

Sluit deuren en ramen
In de schuur staan landbouwvoertuigen. Door de brand is er veel rookontwikkeling ontstaan. De brandweer raadt aan om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten en het ventilatiesysteem uit te schakelen.
Bij de brand is ook een auto verloren gegaan. De straat is afgesloten voor alle verkeer. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

‘Een harde klap’
De brand bracht al heel vroeg flink wat volk op de been. Boven het dorp hing een grote rookwolk. ,,Ik hoorde rond kwart over vier een klap, keek naar buiten en zag meteen dat het foute boel was. Veel vuur”, vertelt een bewoonster van een huis aan de overkant.
Bij een aantal nabijgelegen woningen sneuvelden de ruiten door de enorme hitte. ,,Het is een drama”", vertelt een omstander. ,,Als je zo alles verloren ziet gaan.”
Rond 07.00 uur is het een komen en gaan van mensen die komen kijken. Eén van hen komt snel aangefietst .,,Ik keek op mijn telefoon en zag dat er een grote brand was in mijn dorp. Ik had nog niets meegekregen. Zo’n grote brand is lang geleden. Dat is toch schrikken.”

Roetdeeltjes
Delen van het dorp waren na het vuur bedekt met roetdeeltjes.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok