001


 

 

De brandweer is met man en macht een zeer grote brand aan het bestrijden in een oude leegstaande kerk aan het Lourdesplein. Er is gevaar voor overslaan naar omliggende panden, waaronder een aantal kraakpanden, een supermarkt en een basisschool. De politie verwacht dat de ochtendspits over Ringbaan-Oost gedeeltelijk gestremd zal worden. Eén rijbaan is afgesloten voor verkeer, om brandweer materieel te kunnen parkeren. Ook is er sprake van veel rookontwikkeling. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd over Ringbaan-West te rijden.
De brand brak maandagochtend rond 04.30 uur uit, er werd in korte tijd opgeschaald. De vlammen zijn wel 30 tot 40 meter hoog. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Er wordt bluswater uit het kanaal gehaald, hierdoor zijn sommige gedeelten van de buurt afgezet. De buurtbewoners zijn geïnformeerd door de brandweer. Verwacht wordt dat de bluswerkzaamheden nog enkele uren zullen duren.

 

2de persbericht
De brand in de Lourdeskerk is onder controle. De brandweer verwacht nog een deel van de ochtend bezig te zijn met het nablussen. Met de inzet van 34 brandweer mensen kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzend pand, een oude basisschool die wordt bewoond. De kerk zelf moet als verloren worden beschouwd. De vroege ochtendspits over Ringbaan-Oost heeft verder geen hinder ondervonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
De brand brak maandagochtend rond 04.30 uur uit. Er werd in korte tijd opgeschaald tot zeer grote brand omdat er gevaar bestond dat de brand zou overslaan. De uitslaande vlammen kwamen tot wel 30 tot 40 meter hoog en zorgden voor veel rookontwikkeling op de Ringbaan-Oost. Uit metingen is gebleken dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.
De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse: vier brandweer eenheden, vier tankautospuiten, twee hoogwerkers, één verbindingscommandowagen en een grootwatertransport. Ook werd bluswater uit het kanaal gehaald, hierdoor waren sommige gedeelten van de buurt afgezet. De buurtbewoners zijn geïnformeerd door de brandweer. Verwacht wordt dat de bluswerkzaamheden nog enkele uren zullen duren. De anti-kraakbewoners van het aangrenzende pand kunnen vandaag nog niet terug naar hun woning.
Een nabij gelegen basisschool krijgt het advies om de school vandaag door te luchten en niet in gebruik te nemen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok