2011-05-21 0374 Hilvarenbeek Diessenseweg  


 

 

Dodelijk verkeersongeval: Vrouw (54) geschept door snorscooter
TILBURG, 21-05-2011 - Een 54-jarige vrouw uit Diessen is in de nacht van vrijdag 20 mei op zaterdag 21 mei 2011 om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het ongeluk op de Diessenseweg in Hilvarenbeek. De vrouw werd aangereden door een scooterrijder.
Het slachtoffer liep kort voor 01.00 uur samen met haar echtgenoot met de hond te wandelen. Ze liepen over de Diessenseweg. De vrouw werd aangereden door een passerende bestuurder van een snorscooter, die haar van achteren naderde. De vrouw werd geschept en kwam hard op het wegdek terecht. Zij liep daarbij ernstige verwondingen op aan haar hoofd. Medische zorg van het ambulance personeel kon haar niet meer helpen. Ze overleed op de plaats van het ongeluk. Haar 56-jarige echtgenoot, die getuige was van ongeval, raakte niet gewond. Voor hem is Slachtofferhulp ingeschakeld.
De Diessenseweg is een doorgaande weg binnen de bebouwde kom van Hilvarenbeek. Naast de rijbaan liggen aan beide kanten smalle trottoirs. Op de rijbaan zijn door middel van belijning fietsstroken gemarkeerd.
De veroorzaker van het ongeval is een 44-jarige man uit Oisterwijk. Hij was zeer emotioneel over tragische afloop van het ongeluk. Omdat er sprake was van alcoholgebruik, werd de man gearresteerd. Hij heeft in het ziekenhuis medische verzorging gekregen vanwege een pijnlijke schouder. Een GGD-arts een bloedproef van de arrestant afgenomen. De aangehouden verdachte verblijft momenteel in het politiebureau, waar hij verhoord. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok