2010-11-16 6075 Den Bosch De Mortel  


 

 

Situatie kraan Den Bosch nog gevaarlijk
De situatie met de uit het lood staande hijskraan in het centrum van Den Bosch is nog altijd gevaarlijk op dinsdagavond. De kraan van 45 meter hoog is nog niet stabiel genoeg om te kunnen demonteren. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Er is een kans van 50% dat het gevaarte omvalt.
De verwachting is dat het nog tot twaalf uur dinsdagnacht duurt voordat er aan de demontage van de kraan kan worden begonnen. Waarschijnlijk gaat dat werk de hele nacht duren.
Een van de vier heipalen onder de kraan is weggezakt in de drassige grond van het bouwterrein van het Museumkwartier. Op het terrein wordt gewerkt aan de uitbreiding van het Noordbrabants Museum en de nieuwbouw van het Stedelijk Museum. Mogelijk heeft de hevige regenval een rol gespeeld.
De omgeving is uit voorzorg in een cirkel van honderd meter ontruimd. Daarvoor is gekozen omdat de kraan eventueel in een draaiende beweging zou kunnen omvallen. Zo'n 150 mensen moesten hals over kop hun woning verlaten. Zij zijn opgevangen in hotel Central. 55 mensen blijven daar overnachten, de rest heeft zelf voor een slaapplek gezorgd. Er is ook overwogen om het Noordbrabants Museum leeg te halen. Daar is van afgezien omdat het te veel tijd zou kosten.
Tekst: Omroep Brabant

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok