2014-07-28 3287 Sprang Capelle A59Foto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Flinke schade door hevige regenval, meeste meldingen in Tilburg en Kaatsheuvel
TILBURG - Een absurde hoeveelheid regen veroorzaakte maandagochtend grote schade in vooral Midden-Brabant. Kelders, maar soms ook hele huizen liepen onder. Er waren grote problemen voor het ziekenhuis in Tilburg, de universiteit en ook veel bedrijven hadden last van de overvloedige regenval.
Bij de veiligheidsregio Midden- en West Brabant kwamen maandag in totaal tussen de 900 en 1000 meldingen binnen over wateroverlast door de enorme regenval maandag. Alleen al in Tilburg moesten zestig agenten en 120 brandweerlieden in actie komen.
Bij verzekeringsmaatschappij ZLM in Goes kwamen maandag 175 meldingen binnen over waterschade. Bijna 60 procent van de meldingen over wateroverlast kwam uit Kaatsheuvel en Tilburg.
Mensen meldden onder meer dat er rioleringswater via wc-potten in huizen is gestroomd. Ook zijn vloeren blank komen te staan door regenwater dat via dakgoten, dakkapellen of kieren zijn weg had gevonden.

Toegangswegen ziekenhuis ontoegankelijk
Het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg had grote problemen vanwege de gigantische hoeveelheid water. Delen van de toegangswegen naar het ziekenhuis stonden blank en waren afgesloten. Daardoor moesten ambulances uitwijken naar andere ziekenhuizen.
"De meeste spoedeisende hulp gaat nu richting het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg of naar Den Bosch", zo zei een woordvoerster maandagochtend. Rond kwart voor vier waren de toegangswegen weer vrij en konden ambulances het ziekenhuis weer normaal bereiken.
Het ziekenhuis vroeg patiënten die geen spoedeisende hulp nodig hadden om niet te komen. Medewerkers belden bijna alle afspraken af.

Hond uit ondergelopen huis gered
In een huis in Tilburg moest de politie een hond bevrijden. Het water in het huis stond al dertig centimeter hoog en bleef maar stijgen. Niemand was thuis en dus besloten agenten een ruit van een deur in te tikken.
Heel veel schademeldingen kwamen uit Tilburg. Zo liepen talloze kelders onder, zoals in de Van Meterenstraat. Auto's kwamen vast te zitten in diepe plassen onder de spoorwegovergang van de Ringbaan-Oost. Een huis in de Kapelstaat stond deels onder water.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok