2010-10-01 5903 Sprang Capelle A59 TG  


 

 

Verkeersongeval A59 eist vier levens
SPRANG- CAPELLE - Een verkeersongeval op de Rijksweg de A59 eisten vanmorgen het leven van drie kinderen en de bestuurster van de personenauto waarin de kinderen zaten. Een vierde kind is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

De hulpdiensten ontvingen rond 10.00 uur de melding van een ernstig verkeersongeval op de Rijksweg de A59, tussen Dussen en Waalwijk. Bij het ongeluk zouden meerdere vrachtwagens en een personenauto betrokken zijn. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Ook een traumaheli werd ingezet. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een enorme ravage aan. Een personenauto zat bekneld tussen twee vrachtwagens. De politie zette de omgeving tot Hooipolder af waarop het personeel van de brandweer en ambulancedienst trachtte de slachtoffers uit de personenauto te bevrijden. De hulp kwam voor één kind op tijd. Het kindje is met ernstig letsel door de traumaheli vervoerd naar een ziekenhuis in Nijmegen. Voor de overige inzittenden, 3 kinderen en de bestuurster kwam de hulp te laat. Zij overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De leeftijden en woonplaatsen van de slachtoffers worden vandaag niet vrij gegeven.

Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek heeft de politie een beeld van de toedracht. De personenauto, met daarin de slachtoffers, reed vanmorgen over de Rijksweg de A59 in de richting van Waalwijk. Achter de auto reed een vrachtwagen die bestuurd werd door een 29-jarige man uit Rossum. Voor de personenauto reden enkele vrachtwagens die rond 10.00 uur afremden. De vrachtwagen die bestuurd werd door de 29-jarige zag de filevorming te laat en reed in op de achterzijde van de personenauto die vervolgens klem kwam te zitten tussen de vrachtwagen die voor de auto reed. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval gewond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Twee Stedenziekenhuis waar hij door de politie is aangehouden.

De Rijksweg is de hele dag voor het verkeer afgesloten geweest. Rond 16.30 uur gaf de politie de weg vrij.

 

Identiteit slachtoffers verkeersongeval A-59 bekend
SPRANG-CAPELLE:  Naar aanleiding van het ernstige verkeersongeval gisteren op rijksweg A-59 maakt de politie het navolgende bekend. In het ziekenhuis in Nijmegen is een tienjarig meisje uit Amsterdam met ernstig letsel opgenomen.

Zoals eerder gemeld kwam bij het ongeval de bestuurster van een personenauto en drie kinderen die daarin zaten om het leven. Het gaat om de achtjarige dochter van de bestuurster uit Amsterdam, een zevenjarige jongen eveneens uit Amsterdam en een achtjarig meisje uit Diemen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok