Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 10 30 0232 Spookrijder N261 A59 DrunenFoto: FPMB Erik haverhals

 

Klik HIER voor beelden van Omroep Brabant m.b.t. dit onderwerp.

Omroep Brabant:

Spookrijdster (70) zet mensenlevens op het spel op snelweg: 'Ik schrok mij kapot!'
DRUNEN - Een spookrijdster heeft zondagavond op de N261 en op de A59 meerdere mensenlevens op het spel gezet. De vrouw van 70 reed kilometerslang tegen het verkeer in en scheurde met behoorlijke snelheid langs tientallen weggebruikers. De dollemansrit eindigde in een crash op de A59, ter hoogte van Drunen.
De bestuurster botste na een kilometerslange rit op een tegenligger en crashte vervolgens tegen de vangrail. Daarbij raakte ze gewond. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe erg zij eraan toe is, kon de politie zondagavond nog niet zeggen. Andere betrokkenen hoefden niet met de ambulance mee. Zij hadden alleen blikschade. “Godzijdank zijn er geen doden gevallen”, meldt een woordvoerder.

Tientallen meldingen
Bij de politie kwamen tientallen meldingen binnen van de spookrijdster. Daarop kwamen direct meerdere eenheden ter plekke. Verschillende automobilisten moesten volgens de politie uitwijken en belandden tegen de vangrail en zelfs in de berm.
De weg richting Waalwijk werd tijdelijk afgesloten. wijzen.

Tientallen auto's
Volgens verschillende getuigen scheurde de spookrijdster langs tientallen auto's. Zij deden naderhand geschrokken hun verhaal bij Omroep Brabant. Bij de politie kwam de eerste melding van de wegpiraat binnen vanaf de Midden-Brabantweg, ter hoogte van de Efteling.

Dit zou betekenen dat de spookrijdster zeker tien kilometer tegen het verkeer in heeft afgelegd. Na een wilde rit (met meerdere aanrijdingen) reed de vrouw uiteindelijk de A59 richting Den Bosch op en bleef ze kilometerslang tegen het verkeer inrijden.

'Dit wil je niet nog eens meemaken'
Na ruim tien kilometer spookrijden en meerdere aanrijdingen ging het opnieuw mis: in volle vaart knalde de bejaarde tegen een tegemoetkomende automobilist. Die raakte wonder boven wonder niet gewond.

“Je beseft op dat moment niet wat er aan de hand is”, zegt Jos van Baast, die de spookrijder ter hoogte van de Efteling zag rijden. “We zagen de koplampen steeds sneller op ons af komen. We zijn gelukkig goed weggekomen. Dit wil je niet nog eens meemaken.”

'Je weet niet wat je meemaakt'
De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwde weggebruikers om op te letten voor de spookrijdster tussen Waalwijk en Tilburg (N261) en tussen Waalwijk en Den Bosch (A59). “Ik zag de spookrijdster met hoge snelheid op mij af komen”, zegt Erik Haverhals, met de schrik nog in zijn stem.

“Ik bleef rechts rijden en waarschuwde andere weggebruikers. Je weet niet wat je meemaakt op zo’n moment.” De politie sloot de A59 enige tijd af voor onderzoek. Achteraan de file die daardoor ontstond gebeurde vervolgens opnieuw een ongeluk. Twee mensen raakten zwaargewond.


Brabant Dagblad:

Dollemansrit van 70-jarige spookrijdster eindigt tegen de vangrail op A59 bij Drunen
UPDATE 21.53 UUR * DRUNEN - Een 70-jarige spookrijdster heeft zondagavond voor chaotische taferelen gezorgd op de N261 en A59. De automobiliste zorgde ervoor dat meerdere auto's moesten uitwijken op de N261 bij Tilburg en botste daarna op de A59 bij Drunen op een mede-weggebruiker.
De vrouw is bij het ongeluk gewond geraakt. Het is nog niet bekend hoe ernstig haar verwondingen zijn, maar ze is naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere automobilisten moesten uitwijken voor de spookrijdster en hebben blikschade aan de auto.
Meldingen
De eerste meldingen van de spookrijdster kwamen binnen vanaf de N261 bij Tilburg. Na een kilometerslange rit richting Waalwijk, waar meerdere automobilisten de vangrail inreden omdat ze moesten uitwijken, reed de automobiliste uiteindelijk bij Waalwijk tegen het verkeer in de A59 richting Den Bosch op. Hier ging het na ruim zes kilometer spookrijden helemaal mis en knalde ze op een andere auto. De bestuurster werd klemgereden en is aangehouden. De automobilist die werd aangereden door de spookrijdster raakte niet gewond.
'Schrok me kapot'
Fotograaf Erik Haverhals kwam de spookrijder tegen toen die net op de A59 reed. ,,Ik zag andere auto's ineens seinen en dacht: wat is er aan de hand?", vertelt Haverhals. ,,Toen zag ik de spookrijder enorm hard aankomen . Ik schrok me kapot."
Hij was niet de enige die schrok van de spookrijdster. Voor de spelers van RKC liep het ook net goed af. De spookrijdster reed volgens videoanalist Roderick van der Ham net langs hun spelersbus af. ,,Bizar", noemt Van der Ham het op Twitter. ,,Een paar honderd meter verder helaas toch 'raak'."
Opnieuw een ongeluk
De A59 richting Waalwijk was enige tijd dicht na het ongeluk, maar is rond 20.15 uur weer vrijgegeven. Even later gebeurde opnieuw een ongeluk, maar dan bij Vlijmen. Een auto botste achterop een vrachtwagen, een andere auto reed daar weer achterop. Er vielen twee gewonden bij dit ongeluk, zij moesten naar het ziekenhuis.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok