2014-08-01 3355 Tilburg IJzerstraat brandFoto: Monique Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Flat IJzerstraat Tilburg ontruimd na brand, bewoners naar ziekenhuis
TILBURG - Een appartementencomplex aan de IJzerstraat in Tilburg is vrijdagochtend ontruimd na een brand. Tien bewoners werden via een hoogwerker naar beneden gehaald door de brandweer. Zeven bewoners hebben rook ingeademd en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer had de brand snel onder controle. In de meterkast lag water dat vermoedelijk de brand veroorzaakte, meldt een woordvoerder. De plas water lag er waarschijnlijk nog steeds na de hevige regenval van afgelopen maandag.

Veel schade
Vanwege de rookontwikkeling is er veel schade in de flat. Ook is er geen elektriciteit meer. Als de woningen geventileerd zijn, kunnen de bewoners terug naar hun appartementen. De woordvoerder durft nog niet te zeggen wanneer dit kan.

De brand werd al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’. Dat betekent dat de brandweer met meerdere bluswagens ter plaatse komt en dat de officier van dienst wordt opgeroepen. De brand werd opgeschaald omdat de brand in het hartje van Tilburg uitbrak, vlakbij Café Kandinsky.
Tekst Omroep Brabant

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok