2011-06-13 0728 Moergestel A58  


 

 

Gekantelde vrachtauto leidt tot filevorming
MOERGESTEL: De hulpverleningsdiensten rukten maandagavond 13 juni 2011 om 18.45 uur uit voor een eenzijdig verkeersongeval op de autosnelweg A-58. Bij het ongeluk raakte een 56-jarige Duitse trucker licht gewond.
Op de rijbaan van Eindhoven richting Tilburg was bij Moergestel een vrachtwagen (trekker met oplegger) op zijn kant in de sloot geraakt. Getuigen vertelden dat de combinatie geleidelijk steeds meer naar rechts ging en over de vangrail reed, waarna hij kantelde.
Door de snelheid gleed de combinatie door tot deze tegen een boom tot stilstand kwam.
Door de klap van de boom sloeg het dakluik van de cabine weg. De bestuurder liep hierbij een flinke hoofdwond op maar was nog bij kennis. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit zijn benarde positie, waarna hij zelfstandig naar de ambulance kon lopen. Het letsel viel mee maar toch is de 56-jarige Duitse chauffeur meegegaan naar het ziekenhuis. Er was geen alcohol in het spel.
Na het ongeval ontstond een file van ruim 8 kilometer lengte. De politie legde haar bevindingen vast in een proces-verbaal. Bij de afwikkeling van het ongeval kregen de agenten ondersteuning van Rijkswaterstaat en toevallig passerende leden van de Koninklijke Marechaussee.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok