Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 03 07  6297 Tilburg Reitseplein TreinongevalFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Zaterdag ook minder treinverkeer bij Tilburg na treinbotsing
TILBURG - Zaterdag is er geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en Gilze-Rijen. Dat heeft te maken met de nasleep van een treinbotsing in Tilburg vrijdagmiddag. Er wordt nog hard gewerkt aan het herstellen van het spoor, ook wordt er nog onderzoek gedaan naar de botsing.
De NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisinformatie online te controleren. Tussen Tilburg en Gilze-Rijen rijden bussen. Het gaat om snelbussen die rechtstreeks tussen Tilburg en Breda rijden en stopbussen die de stations van Gilze-Rijen, Tilburg Universiteit, Tilburg en volgens de reisplanner ook Tilburg Reeshof aandoen.

 

Vrijdagmiddag botsten een goederentrein en een passagierstrein met elkaar op het spoor ter hoogte van het Reitseplein in Tilburg. Acht passagiers raakten lichtgewond, ook lekte er na de botsing even butadieen uit de achterste wagon van de goederentrein. Het lek is provisorisch gedicht, volgens de Veiligheidsregio is de situatie stabiel en niet gevaarlijk.

Leegpompen
Vrijdagnacht is de wagon met butadieen afgekoppeld. De goederentrein is weggereden. De passagierstrein staat zaterdagochtend wel nog op het spoor. Bij de wagon met butadieen is een lege wagon neergezet. De hulpdiensten zijn bezig de stof over te pompen in de nieuwe wagon. Dat duurt nog enkele uren.

Bij het leegpompen kan een lichte benzinegeur te ruiken zijn, zo zegt de gemeente. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Ook kunnen omwonenden een 'sissend of gierend' geluid horen.

 

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok