2010-12-14 7418 Tilburg Lovensestraat site  


 

 

Deel wijk ontruimd na brand in Tilburg
Een deel van de wijk rond het Rosmolenplein/Lovensestraat is maandagnacht ontruimd, vanwege enorme uitslaande brand. De brand zou overslaan van loods naar loods. "Het werd ineens heel licht in de slaapkamer."
De brand woedt op het nabijgelegen industrietterein Loven. Er zouden ontploffingen zijn gehoord, volgens omwonenden zou het gaan om vuurwerk. Mensen lopen in piama op straat in de kou, terwijl de vlammen en vonken hoog boven Tilburg uitslaan.De gemeente is bezig opvang te regelen voor de mensen die hun woning moeten verlaten. Voorlopig worden ze opgevangen in café Pamukale ook wel bekend als Joey's. Bedrijfsleder Ahmed Oha stelde zijn cafe open, vrijwel direct nadat de brand ontstond.
Ook een appartementencomplex dat inmiddels zou zijn ontruimd, zou gevaar lopen. De brand ontstond rond 2 uur, de oorzaak is nog onbekend. De brandweer gaf al snel het sein zeer grote brand, mede door de wind zouden de spuitgasten moeite hebben de brand onder controle te krijgen. Verder zou er mogelijk asbest zijn vrijgekomen bij de brand. Op het bedrijventerrein Loven zijn onder meer een autobedrijf en een verfhandel gevestigd.
Drie studenten in een huis aan de Lovensetraat lagen al in bed, toen ze door de politie hun huis uit werden gehaald. "We hopen dat het huis het houdt, maar de vlammen komen wel heel dichtbij", zegt een van hen.
Angeline van Esch uit het appartementencomplex aan het Rosmolenplein, zit met haar partner in het cafe Pamukale. Ze zegt: "We werden wakker omdat het ineens heel licht in de slaapkamer werd."

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok