2013-01-12 2050 Dongen Eindsestraat achtervolging ongeval


 

Dronken verkeersovertreder crasht tegen boom
Dongen - Een personenauto met vier inzittenden crashte tegen een boom. Het ongeluk in de nacht van vrijdag 11 januari op zaterdag 12 januari 2013 op de Eindsestraat in Dongen. De bestuurder was voor de politie op de vlucht geslagen na een verkeersovertreding. De inzittenden raakten licht gewond.
Verkeersovertreding
Agenten zagen de zwarte Alfa Romeo rond 03.00 uur rijden linksaf de Monsieur Poelsstraat inslaan, terwijl dat daar niet is toegestaan. Toen ze de verkeersovertreder daar over wilden aanspreken, sloeg de automobilist op de vlucht. De man (25) reed met hoge snelheden door de bebouwde kom in Dongen. Hij bereikte daarbij snelheden van boven 120 km/u.
Tegen boom
In eerste instantie lukte het de automobilist om aan de politie te ontkomen. Bij de rotonde bij de kruising met de Vierbundersweg botste de Alfa Romeo tegen een boom. De agenten waren er snel bij omdat ze nog steeds op zoek waren naar de auto. Met behulp van een brandblusser konden de agenten een beginnende brand blussen. Voor de inzittenden was de klap van de aanrijding opgevangen door de airbags. Zij konden zichzelf in veiligheid brengen. De mannen waren goed aanspreekbaar maar gingen voor medische controle alle vier naar het ziekenhuis.
Arrestatie
De bestuurder van de auto werd gearresteerd. Het ging om een 25-jarige man uit Breda. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Om die reden is na zijn medische behandeling een bloedproef van hem afgenomen. Nader laboratoriumonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut moet het exacte alcoholpromillage uitwijzen. Het rijbewijs van de 25-jarige Bredanaar is in ieder geval ingevorderd.
Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag, het rijden onder invloed en het niet voldoen aan een stopteken van de politie.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok