002  


 

 

Restaurant door brand verwoest
Restaurant Lei Ping aan de Rijksweg 1 te Udenhout is dinsdagmiddag 26 januari in vlammen opgegaan. Er raakte drie personen licht gewond. Het pand moet volgens de brandweercommandant als verloren worden beschouwd.

De brand werd omstreeks 14.15 uur gemeld. Het ging om het Chinese wokrestaurant Lei Ping, een vrijstaand pand gelegen aan de kruising Quatre Bras aan de N65 in Udenhout. Het vuur is vermoedelijk in de keuken ontstaan. Drie aanwezige personen probeerden de brand te blussen, waarbij ze de nodige rook binnen kregen. Zij zijn alle drie per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd vanwege de rookinhalatie. Toen de hulpverleningsdiensten arriveerden was er sprake van rookontwikkeling. Het vuur had zich toen al verspreid via de vloeren en plafonds en sloeg later uit het dak. In totaal zijn er 33 brandweer mensen in touw geweest om de brand te blussen. Zes agenten verzorgden de afzetting van de directe omgeving. Om 17.10 uur klonk het sein 'brand meester'. Stichting Salvage werd ingeschakeld om de eerste maatregelen treffen voor de gedupeerden. De brandweer zal naar verwachting de komende uren nog bezig zijn met het nablussen. Het incident leverde de nodige verkeershinder op.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok