001


 

 

In drie loodsen aan de Industrieweg in Helvoirt heeft maandagmiddag vanaf vier uur een zeer grote brand gewoed. De loodsen waren van transportonderneming Van Schijndel. Om zes uur was de brand geblust. Twee loodsen zijn in de as gelegd. Een derde loods werd gered. Er vielen geen gewonden. Bij de brand kwam een hoeveelheid asbest vrij, maar door de wind leverde dit geen gevaar op, volgens de woordvoerder. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

2de persbericht
01-03-2007
Oorzaak grote brand Helvoirt bekend
Op maandag 1 januari jl brak brand uit in drie loodsen aan de Industrieweg in Helvoirt. Bij de brand kwam asbest vrij en de politie zette de omgeving af uit veiligheidsoverwegingen. De brandweer heeft de brand na twee uur kunnen blussen. Op woensdag 28 februari zijn op het politiebureau in Boxtel drie jongens in de leeftijd van 13, 14 en 18 jaar oud en afkomstig uit Dinteloord en Haaren gehoord over hun betrokkenheid bij deze brand. De 18 jarige jongen uit Dinteloord en de 13-jarige jongen uit Haaren bekenden vuurwerk in het pand te hebben aangestoken via een gat in de muur. De jongens raakten in paniek toen de brand uitbrak, waarschuwden de brandweer en gingen er vandoor. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok