2012-03-14 5637 Tilburg Pater van der Elsenplein  


 

Tilburgs restaurant brandt uit
De Tilburgse brandweer schaalde in de nacht van dinsdag 13 maart op woensdag 14 maart 2012 op naar een "grote brand". Aanleiding was brand in een horecagelegenheid aan het Pater van den Elsenplein. Het restaurant brandde volledig uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Het vuur werd kort voor 03.00 uur door politieagenten ontdekt. Er was op dat moment alleen nog sprake van rookontwikkeling. Even later sloegen de vlammen aan de voorzijde uit het pand. De brandweer rukte met veel materieel uit om het vuur te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat het restaurant verloren ging. Een naastgelegen kantoor van WonenBreburg liepen rook- en waterschade.
De Tilburgse brandweer zette drie tankautospuiten en een hoogwerker in. Daarnaast kwam er een unit verbindingen, verzorging en ademluchtbescherming naar de plaats van de brand. In totaal bestreden circa dertig brandweermensen het vuur. Om 04.21 uur klonk het sein "brand meester". Daarna volgde het nablussen.
Het restaurant brandde volledig uit. De technische recherche gaat onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand en nader bekijken of aanwijzingen zijn van brandstichting. Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok