Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 09 12 8737 Loon op Zand Bergstr gaslekFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

 

Huizen ontruimd na gaslek Loon op Zand, bewoners opgevangen in cafetaria
LOON OP ZAND - Ongeveer tien bewoners van de Bergstraat in Loon op Zand moesten vrijdagnacht in allerijl hun huis verlaten nadat er een gaslek was ontdekt. Het gaslek is inmiddels alweer gedicht.
De Bergstraat ligt open omdat er wordt gewerkt aan de waterleiding. Netwerkbeheerder Enexis denkt dat er vrijdagnacht iets of iemand in de sleuf is gevallen waardoor de gasleiding is geraakt.

Ontruimen
Rond halftwee kregen de hulpdiensten de melding van het gaslek. Opgeroepen brandweerlieden hebben een watergordijn opgetrokken om het gas uit de lucht te houden.

De brandweer heeft uit voorzorg vijf huizen tijdelijk ontruimd, even later werden dat er zes. Waarschijnlijk tien mensen (onder wie drie kinderen) werden opgevangen in cafetaria 't Loons Kwartier.

Monteurs van Enexis wisten het lek om halfvier 's nachts te dichten. Niet veel later mochten de bewoners weer terug naar huis. "Inmiddels heeft iedereen weer gas, op één adres na. Daar wordt vandaag hard aan gewerkt", laat Enexis zaterdag weten.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok