2011-05-04 0110 Waalwijk Prof Treubstraat  


 

 

Bovenverdieping woning brandt uit
WAALWIJK: Brandweer en politie rukten woensdagavond 4 mei 2011 rond 20.20 uur uit voor een woningbrand in Waalwijk. Het ging om een uitslaande brand in een hoekwoning aan de Domela Nieuwenhuisstraat.
De Waalwijkse brandweer schaalde op naar 'midden brand' en kreeg bij de bestrijding van de vlammen ondersteuning van een hoogwerker uit Tilburg. Er raakte niemand gewond. De 81-jarige bewoonster werd door omwonenden tijdig in veiligheid gebracht en opgevangen.
De bovenverdieping van het huurhuis ging totaal verloren. Volgens de brandweer was het vuur op de zolderverdieping ontstaan. De benedenverdieping heeft veel rook- en waterschade opgelopen, Ook de twee naastgelegen woning liepen waterschade op. Eén van deze woningen was overigens niet bewoond.
Om 21.15 uur klonk het sein 'brand meester'. Het duurde nog tot 22.30 uur voordat de brandweer klaar was met alle bluswerkzaamheden. Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.
Diverse media meldden in eerste aanleg dat de brand plaatsvond in de Professor Treubstraat. Dit is onjuist. Het correcte adres is Domela Nieuwenhuisstraat in Waalwijk.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok