Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Vrouw (37) uit Kaatsheuvel verongelukt bij crash zweefvliegtuig op Vliegbasis Gilze-Rijen, leden zagen het gebeuren
GILZE-RIJEN - Op vliegbasis Gilze-Rijen is zondagmiddag rond 12.45 uur een zweefvliegtuig neergestort. Daarbij overleed de vrouwelijke piloot (37) van de eenzitter, meldt de politie.
De vrouw, woonachtig in Kaatsheuvel, raakte zondagmiddag kort na de start bij Gilze-Rijen in de problemen en stortte vervolgens neer op het terrein van de vliegbasis. De vrouw zou een ervaren piloot zijn en was lid van de Gilzer

Luchtvaart Club Illustrious.
Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk zouden verschillende leden van de club getuige zijn geweest van het ongeval. ,,Zij zijn samengekomen om dat te verwerken.”
De politie meldt dat het dodelijk slachtoffer de enige inzittende van het vliegtuig was. De politie, brandweer, ambulances en een traumahelikopter waren uitgerukt, maar hulp mocht niet meer baten.

Zweefvliegclub Gilze-Rijen
De Dienst Luchtvaartpolitie (LVP) van de landelijke eenheid doet onderzoek naar het incident. Ze wordt bijgestaan door rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Wat er precies is gebeurd is niet bekend, wel is er net na het opstijgen volgens Van Hooijdonk iets ‘heel erg misgegaan'.
Op de Facebookpagina van de zweefvliegclub in Gilze-Rijen komen veel steunbetuigingen voor de nabestaanden binnen.
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat de betrokken hulpverleners gebruik kunnen maken van nazorg.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok