001  


 

 

Zeer Grote uitslaande brand in Dongen
Zaterdagmorgen werd omstreeks 02.45 uur een grote uitslaande brand gemeld in Dongen. Het bleek te gaan om een grote champignonkwekerij aan de Kwartelweg. De brand werd bestreden door circa 40 brandweerlieden uit de regio. De brandweercommandant gaf om 04.30 uur het sein brand meester. Het pand is zwaar beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
De brand werd gemeld door een buurtbewoner. De man die enkele gasten uitliet, zag dat er brand was ontstaan en meldde dit direct aan de alarmcentrale. De brandweer schaalde op naar grote brand. Er kwamen circa 40 brandweerlieden ter plaatse van de korpsen Dongen 's-Gravenmoer, Tilburg en Oosterhout. Het ging om een grote loods, circa 80 x 40 meter, die verdeeld was in vier compartimenten. Het pand was door de eigenaar verhuurd aan een champignonkweker. Er is vermoedelijk asbest vrijgekomen, dit leverde echter geen direct gevaar op voor de omgeving. Een medewerker van de gemeente heeft ter plaatse overlegd met de eigenaar van het pand om een onderzoek in te stellen naar de mate van vervuiling en over de wijze waarop een en ander eventueel opgeruimd zal worden. Het nablussen van de brand zal nog enige tijd in beslag nemen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok