Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2017 04 05 2234 Tilburg Etenstijd grotebrandFoto's: Monique Haverhals

Video: Erik haverhals

 

Zeer grote brand bij restaurant Etenstijd in Tilburg, pand op instorten
TILBURG - In Restaurant Etenstijd aan de Professor van Buchemlaan in Tilburg is woensdagavond rond halfnegen een zeer grote brand uitgebroken. Het restaurant werd meteen ontruimd. De brandweer is na een paar uur gestopt met blussen, het pand staat inmiddels op instorten. Drie mensen moesten naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen.

Volgens getuigen probeerde personeel vergeefs een brandende frietpan te blussen in de kinderkeuken. Drie mensen hebben hebben rook ingeademd en kampen met lichte ademhalingsproblemen. Deze mensen, waaronder de uitbater van het restaurant, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bevestigt dat de brand in een frituurpan is ontstaan.

De brandweer is na enkele uren gestopt met blussen. Het pand is verloren. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd uit laten branden om rookontwikkeling te beperken voor bijvoorbeeld het naastgelegen Elisabeth Ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis hebben de patienten geen last van de rook. Uit metingen is gebleken dat de luchtkwaliteit in het ziekenhuis goed is.
Er stonden woensdagavond honderden mensen naar de brand te kijken.

Ventilatie uit
Wel is er een NL-ALERT uitgegaan. Ramen en deuren moesten dicht worden gehouden. Automobilisten op de a58 langs Tilburg werd geadviseerd de ventilatie uit te zetten.


Ondernemersfamilie Meurs ziet restaurant in rook opgaan
TILBURG - De familie Meurs keek woensdagavond met pijn in het hart toe hoe restaurant Etenstijd in Tilburg helemaal uitbrandde. De zaak wordt al een tijd door andere ondernemers uitgebaat, maar de familie is nog steeds eigenaar van het pand. In 2005 hebben ze zelf het pand gebouwd en nu zien ze hun levenswerk in rook opgaan.
De brand ontstond in een frituurpan bevestigt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant donderdagmiddag.

"Het pand is nog steeds van mijn moeder", aldus ondernemer Jan Meurs Junior, terwijl de brand uitslaat. "Het is echt bizar om dit zo te moeten aanschouwen." Ze wisten het pand binnen een jaar uit de grond te stampen, en openden in 2006 de deuren van hun familierestaurant.

"Hier hebben flink wat uurtjes werk ingezeten. Nu is het pand niet meer te redden. Ik heb geen idee hoe we verder moeten", vertelt Meurs, die vanwege de brand de wedstrijd van Willem II aan zich voorbij liet gaan. "We zijn ieder geval opgelucht dat alle gasten en het personeel veilig het pand konden verlaten. Maar dat het pand zo erbij staat, heeft wel een impact op ons.”

Lekker & Laag
De vader in de ondernemersfamilie, Jan Meurs, is de bedenker van de Tilburgse regionale supermarktformule Lekker & Laag, die inmiddels is overgenomen door supermarktketen Jumbo.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok