001  


 

 

De politie heeft zondagochtend een einde gemaakt aan een illegale houseparty in een leegstaande opslaghal van Jonker Fris in Heusden.
Op het feest waren tweeduizend mensen aanwezig. Volgens een woordvoerder van de politie is het beëindigen van de houseparty vreedzaam verlopen. Er zijn drie mensen zijn aangehouden voor het niet niet voldoen aan een bevel, het plegen van verzet en belediging. Het gaat om een 23-jarige man uit Rotterdam en twee 24-jarige mannen, één uit Eindhoven en de ander wilde zijn woonplaats niet opgeven.
Rond 24.00 uur kreeg de politie de melding dat er een illegaal feest zou plaatsvinden in Heusden. Er vond gelijk overleg plaats tussen burgemeester Henk Willems van Heusden, de officier van Justitie en de korpschef van de politie Brabant-Noord. Een peloton van ME'ers heeft vervolgens de toegangswegen afgezet. De organisatoren van het feest werd gevraagd om een einde aan de houseparty te maken. "Daar werd goed op gereageerd", zegt de woordvoerder. "De jongeren zijn bij zonsopkomst allemaal de hal uitgekomen en vertrokken."
In de hal van Jonker Fris is tot zover bekend niets beschadigd. Wel is er veel troep achtergelaten.
Er zijn bij de politie ook geen klachten van geluidsoverlast binnen gekomen.
De jongeren kwamen zowel uit binnen- als buitenland. Volgens een jongen, die niet met zijn naam in de krant wil, zat de sfeer er goed in. "We hebben geen problemen gehad met de politie. En we ruimen al onze troep nog op. We hebben vaak van dit soort feesten, het is een soort internationale beweging. Iedereen neemt boxen of aggregaten mee.
( Tekst Brabants Dagblad )

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok