Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 12 31 0092 Hulten Hulteneindsestraat vrachtauto treinFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Chauffeur ontsnapte aan dood op spoor: spoorbomen gingen opeens weer naar beneden
31-12-2015 HULTEN - De vrachtwagenchauffeur die donderdag aan de dood ontsnapte op het spoor in Hulten zegt dat de spoorbomen plotseling naar beneden gingen. Uiteindelijk kwam een spoorboom vast te zitten tussen de cabine en de laadruimte. De chauffeur wist op tijd uit zijn cabine te klimmen.
De chauffeur, die prei vervoerde, vertelde dat hij wachtte tot er een trein voorbijkwam. Op het moment dat die voorbij was, gingen de spoorbomen open. Hij trok vervolgens weer op, maar meteen daarop gingen de spoorbomen weer dicht.

De man besloot uit de cabine te springen en de tegemoetkomende trein te waarschuwen. Maar die kon niet meer afremmen en raakte de vrachtwagen. Als gevolg daarvan reden er urenlang geen treinen tussen Tilburg en Gilze-Rijen.

Schuldgevoel
“Ik voel me schuldig”, zegt de chauffeur tegen Omroep Brabant. “Als ik harder achteruit had gereden, had ik een paal eruit gereden, maar was de schade kleiner geweest. Maar ik wilde niets kapot maken...”

Spoorbeheerder ProRail doet onderzoek naar het ongeval en zoekt uit of er iets mis is met de spoorbomen en de lichten bij het spoor in Hulten.
Tekst Omroep Brabant

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok