2013-09-01 6503 Waalwijk Korenbloemstraat explosief


Foto's Monique Hommel

Woningen ontruimd om 'fake boobytrap' in Waalwijk
WAALWIJK - Ongeveer vijftien woningen in Waalwijk zijn zondag ontruimd geweest omdat er mogelijk explosiegevaar was. Volgens de politie ging het om een 'fake boobytrap', opgezet door een 37-jarige verwarde man. Hij wilde het laten lijken alsof hij de boel zou laten exploderen.
Ongeveer dertig bewoners van vijftien woningen in de Korenbloemstraat moesten hun huizen uit. Ongeveer een uur later werd de straat weer vrijgegeven en mochten de buurtbewoners weer terug naar binnen.

Boobytrap
De verwarde man had een geïmproviseerd wapen opgezet door zelf iets in elkaar te knutselen met gasflessen. Buurtbewoners belden de politie, omdat ze de man zagen sjouwen met gasflessen en het niet vertrouwden.
Hij had een afzetting gemaakt voor zijn woning met dranghekken en afzetlint. Ook had hij een touw uit de brievenbus gehangen en de deur beklad met verf. Daarna is hij weggelopen, de politie weet niet waar hij is. De sloten van zijn woning zouden worden vervangen zodat hij zijn huis niet meer in kan. Zodra de politie hem heeft gevonden, wordt hij opgepakt.

Geen gas gemeten
De brandweer heeft luchtmetingen gedaan via de brievenbus. Om iets voor drie uur 's middags liet de brandweer weten dat er geen gas of andere gevaarlijke stoffen zijn gemeten.
Buurtbewoners zeggen dat de man wel vaker vreemd gedrag vertoonde, de politie heeft de afgelopen maanden regelmatig bij hem aan de deur gestaan.
Tekst Omroep Brabant.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok