2014-05-03 1755 Tilburg Vloeiveldweg Atero brandFoto: FPMB - Erik Haverhals


Beelden FPMB - Erik HaverhalsFlinke brand op stortplaats Attero in Tilburg, volgens brandweer is de rook niet giftig
TILBURG - Op de stortplaats van Attero aan de Vloeiveldweg in Tilburg woedt sinds zaterdagmiddag een flinke brand. Een stapel matrassen zo groot als een half voetbalveld heeft door onbekende oorzaak vlam gevat. Rookpluimen waren van een verre afstand te zien, zelfs in België. Er was ook veel stank door de brand, meldt de brandweer. De brandweer is zeker tot het begin van de avond bezig om de brand te doven.
De brand brak rond één uur uit en werd opgeschaald naar middelbrand. Dat betekent dat er meerdere bluswagens naar de brand gestuurd werden en de officier in dienst meekwam. De rook trok vooral naar het zuiden van de stad en daarbuiten, meldde de brandweer.
Hoe de brand is ontstaan, kan de woordvoerder van de brandweer nog niet zeggen. Er wordt geadviseerd om de ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

Gecontroleerd uitbranden
De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden. Daardoor wordt grotere rookontwikkeling voorkomen, meldt een woordvoerder. Rook hoog in de lucht zorgt namelijk voor de minste overlast.

Er worden vrachtwagens van Attero zelf ingezet om de brand onder controle te krijgen. Er worden bergen zand op het vuur gegooid.

Zwarte rookwolken overal te zien
De rook zou vanuit Breda, Rijen en Goirle te zien zijn. "Door het blussen komt er nog meer rook vrij", meldt een woordvoerder. Er mag niemand in de buurt van het terrein komen.

Er is veel brandweer en politie op de been. Er komen ook meldingen binnen dat de rook te zien zou zijn vanuit Drunen, Alphen, Papendrecht en Zevenbergen. Het gebied rondom de afvalverwerker is geheel afgesloten.

Tekst Omroep Brabant

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok