2012-11-15 0737 Raamsdonksveer Wilhelminalaan ramkraak  


 

 

Geen buit, veel schade bij mislukte plofkraak geldautomaat
RAAMSDONKSVEER In de nacht van woensdag 14 november op donderdag 15 november 2012 is geprobeerd om een geldautomaat van een bankinstelling aan de Wilhelminalaan te kraken. Daarbij werd geen geld buitgemaakt, maar wel veel schade aangericht.


Harde knal
Criminelen brachten omstreeks 05.10 uur een ontploffing teweeg bij de geldautomaat van het bankgebouw. Omwonenden werden wakker van een luide knal. Vermoedelijk was er gas gebruikt, wat voor de politie reden was om ook de brandweer te waarschuwen. Een adviseur gevaarlijke stoffen verrichtte metingen bij de plaats van het delict om te beoordelen of de situatie veilig te benaderen was.


Geen buit, veel schade
Getuigen vertelden de agenten dat de daders er vandoor waren gegaan in een donkerkleurige personenauto (sedan / middenklasser) in de rijrichting Oosterhoutseweg, A-59 / A-27.
Voor zover bekend is er niets buitgemaakt. Er stond niet alleen schade aan de gevel van het bankgebouw. Ook inpandig (vloer en plafond) is er de nodige schade aangericht.


Onderzoek
De gemeenschappelijke meldkamer liet verschillende politie eenheden in de regio strategische punten innemen, maar dat leidde niet tot een spoor naar de daders. De politie sprak vannacht al diverse omwonenden die wakker waren geworden door het tumult. Het buurtonderzoek wordt de komende dagen verder uitgebreid. Daarnaast hebben forensisch rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok