001  


 

 

Verkeersongeval eist twee doden en een zwaar gewonde
Een verkeersongeval op de kruising Midden Brabantweg met de Heikantlaan / Zeven Heuvelenweg eisten drie slachtoffers, twee doden ( het gaat vermoedelijk om een 46-jarige vrouw en een 50-jarige man, beiden afkomstig uit Tilburg) en een zwaar gewonde (vermoedelijk een 50-jarige man uit Geldrop). De politie is een onderzoek gestart naar de inzittende(n) van een derde personenauto, die mogelijk bij het ongeval betrokken is.
Tegen 22.00 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een ernstig verkeersongeval op de kruising Midden Brabantweg met de Heikantlaan. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse en troffen daar twee zwaar gehavende personenauto's aan. De hulpverlening kwam direct op gang. Een 46-jarige Tilburgse vrouw, die als passagier in één van de voertuigen zat, overleed echter ter plaatse aan de gevolgen van het ongeval. De bestuurder van de auto, de 50-jarige Tilburger, werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis waar hij korte tijd later overleed. De bestuurder van de andere auto, een eveneens 50-jarige man
(Geldrop), is met onder andere diverse breuken overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis in Tilburg. Hij is buiten levensgevaar.
Tijdens de afhandeling van het ongeval ontstond er op de Midden Brabantweg een tweede aanrijding. Een 81-jarige Tilburgse automobilist reed vanuit de richting Loon op Zand door de afzetting en ramde een politiebus in de flank, die op dat moment met verlichting en zwaailichten als afzetting op de weg fungeerde. Door de klap belandde de auto van de 81-jarige man in de sloot. De man is samen met zijn 80-jarige vrouw, die naast hem zat voor onderzoek overgebracht naar het twee Steden ziekenhuis in Tilburg. Het politievoertuig raakte ernstig beschadigd.
De politie zette de kruising ruim af en hoorden diverse getuigen. Verkeersanalisten van de Regio Midden en West Brabant stelden ter plaatse een uitgebreid onderzoek in. De eerste bevindingen geven aan dat de 50-jarige automobilist vanuit de richting Kaatsheuvel via de Midden Brabantweg richting de kruising met de Heikantlaan / Zeven Heuvelenweg reed. Op het moment dat hij de kruising recht overstak en daarbij vermoedelijk het rode verkeerslicht negeerde reed vanuit de richting Heikantlaan de personenauto die bestuurd werd door de 50-jarige Tilburger het kruisingsvlak op. Tussen beiden ontstond een aanrijding. Door de klap kwam de auto met daarin de man en vrouw tientallen meters verder tot stilstand.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok