2011-12-11 3345 Loon op Zand Kasteellaan ongeval


 

 

20-jarige man overleden bij verkeersongeval in Loon op Zand
LOON OP ZAND: Een 20-jarige man uit Loon op Zand is zondagmorgen 11 december 2011 om het leven gekomen bij een dodelijk verkeersongeval. Het slachtoffer zat als passagier in een personenauto die tegen een boom botste. Hij is daarbij uit de auto geslingerd en overleden. Politie en Koninklijke Marechaussee onderzoeken de toedracht van dit noodlottige ongeval.
Het eenzijdige verkeersongeval gebeurde rond 05.00 uur op de Kasteellaan in Loon op Zand. In de bewuste auto zaten zes personen: de 23-jarige bestuurder en vijf passagiers. De auto kwam vanuit de richting Tilburg en was onderweg naar Loon op Zand. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur, waardoor de auto frontaal tegen een boom botste. Door de klap werd het 20-jarige slachtoffer uit de auto geslingerd. Hij overleed op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen. Een andere inzittende raakte ook gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De overige drie passagiers en de bestuurder kwam met de schrik vrij. Zij werden in het politiebureau in Loon op Zand opgevangen. Agenten hebben de nabestaanden van het overleden slachtoffer geïnformeerd over de trieste gebeurtenissen.
De 23-jarige bestuurder (afkomstig uit Terneuzen) is door de politie gearresteerd omdat hij alcohol had gebruikt. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 420 ug/l, terwijl 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte een militair is. Om die reden is de Koninklijke Marechaussee bij het verdere onderzoek betrokken.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen proberen politie en Koninklijke Marechaussee de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok