Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Vrouw met hond van balkon gered bij uitslaande brand in appartementencomplex Waalwijk, drie gewonden
WAALWIJK - Bij een uitslaande brand in een appartementencomplex aan de Eerste Zeine in Waalwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie vrouwen gewond geraakt. Het vuur werd rond 4.00 uur ontdekt. Eén van de vrouwen moest samen met haar hondje door de brandweer van het balkon worden gered.

Timo Akkermans 3 jul. 2022
De brandweer rukte met vier blusvoertuigen en een hoogwerker uit voor de brand in het complex van zo'n acht appartementen. Volgens een woordvoerder werden die ‘snel en effectief ontruimd’.

In elk geval één vrouw is met haar hond van het balkon gered door de brandweer. Zij bevrijdde het onfortuinlijke duo met een ladder uit hun benarde positie.

Veel rook, weinig overlast
Vier mensen hebben behoorlijk wat rook binnen gekregen en één van hen heeft ook brandwonden opgelopen. Drie vrouwen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eén van de appartementen is volledig uitgebrand. Drie andere woningen hebben ook schade opgelopen. Doordat het windstil was, trok de rook weg in een rechte lijn naar boven en bleef de overlast voor de omgeving zeer beperkt. Rond 05.00 uur was de brand onder controle.

Nablussen en nazorg
Tegen 05.30 uur werden nog kleine nabluswerkzaamheden verricht door de brandweer. Op dat moment kon worden beoordeeld in hoeverre de bewoners van de aanliggende appartementen terug naar hun woning konden. Stichting Salvage geeft daarnaast ondersteuning in de nazorg.

Er wordt onderzocht wat de brand heeft veroorzaakt.
Bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok