Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Lichaam 22-jarige Poolse man uit Waalwijk gevonden in surfvijver
UPDATE +WAALWIJK - Een 22-jarige Poolse man uit Waalwijk is vrijdag verdronken in de surfvijver in zijn woonplaats. Hij verdween daar vrijdagavond onder water nadat hij om hulp riep.

Ties Cleven, Ingrid Lemmens, Willem Brouwer, Tom Tacken
Meerdere hulpdiensten rukten vrijdagavond rond 19.45 uur uit naar de waterplas aan de Vijverlaan. Duikteams gingen meteen op zoek naar de man, maar de zoekactie moest gestaakt worden toen het donker werd.

Zaterdag zocht men opnieuw naar hem. Dat gebeurde met onder andere een sonarboot en een drone. Aan het eind van de middag werd het lichaam gevonden. Waarom de man in de problemen kwam, is niet bekend.

Verraderlijk
Het is een verraderlijke zwemwaterplas, aangezien het snel steil naar beneden gaat. De plas is tot 20 meter diep. Eigenlijk is het helemaal geen officiële zwemvijver, hoewel mensen zich daar niet veel van aan trekken. Er wordt in de surfvijver, te vinden achter Zwembad Olympia, regelmatig verkoeling gezocht. De plas is ontstaan als afgraving voor zand bij aanleg van de A59.

De zwemspullen van de man werden op het droge aangetroffen aan de kant van het voormalige Lido. Hij moet samen met een collega verkoeling in het water hebben gezocht. Die jongen, een twintiger, liep vrijdagavond wanhopig langs de kant van het water heen en weer. Hij zou gezegd hebben dat zijn vriend probeerde naar de overkant te zwemmen. Daar waren andere collega's van hem neergestreken.

Edith van der Mee, Omstander
Voorbijgangers zagen de persoon vrijdag in het water liggen. Ze hoorden hem om hulp roepen en wisten dat het serieus mis was. Vlak daarna raakte hij onder water. Direct waarschuwden de voorbijgangers de hulpdiensten. Aan de hand van het signalement dat zij opgaven, werd bij de politie duidelijk om wie het gaat. Over de identiteit van de man wil de politie nu verder nog niks zeggen.

De Waalwijkse Edith van der Mee was vrijdagavond ter plekke. ,,Ik had zo met de maat van die arme jongen te doen. Hij huilde aan één stuk door. Ik zag hem de politie ook de identiteitskaart van zijn maat geven." Er is geen toezicht op het zwemmen. ,,Ik hoop dat ze daar nu toe gaan beslissen. Vooral mensen die niet hebben leren zwemmen vergissen zich in de gevaren van zo'n diepe afgraving.'

Bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok