Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2017 04 02 2110 Sprang Capelle Wilhelminastr OGSFoto's: Monique Haverhals

Video: Erik haverhals

 

Hardnekkige aanslag wc leidt tot onwel worden vader en zoon in Sprang-Capelle
SPRANG-CAPELLE - Twee mannen zijn zondagmiddag onwel geworden bij een incident met zoutzuur in een woning aan de Wilhelminastraat in Sprang-Capelle. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Vader en zoon waren de badkamer aan het schoonmaken met chloor en een schoonmaakmiddel. De twee producten samen waren niet sterk genoeg om hardnekkige aanslag rond de wc-pot. De vader vroeg daarom aan zijn zoon om een flesje tegelreiniger uit de schuur te halen.
Eenmaal terug in de badkamer mengde zij het flesje met de andere middelen, maar de zoon had per ongeluk een flesje zoutzuur meegenomen in plaats van de tegelreiniger.
De twee mannen merkten al snel de gevolgen van hun fout toen zij de dampen inademden. Zij zijn meteen naar buiten gegaan om frisse lucht in te ademen. Ze hebben ook de brandweer ingelicht over de situatie. De brandweer heeft de badkamer gelucht. Zij hebben daarna de mix zeer sterk verdund en daarna laten weglopen.
Inmiddels liggen vader en zoon in ziekenhuis. De vader geeft aan dat zij waarschijnlijk nog een nachtje moeten blijven, maar het gaat al een stuk beter met ze. De zoon heeft de zwaarste klap van de dampen gehad, hij kampt namelijk al met astma. Beiden krijgen nog zuurstof toegediend.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok