001  


 

Foto's Monique Hommel

 

Woning in Wijk en Aalburg door brand verwoest
Dinsdag avond heeft brand gewoed in een woning met daaraan een schuur aan de Veldstraat. De melding kwam rond 20.30 uur binnen. De materiële schade is groot. De politie zorgde voor een afzetting en arresteerde ter plaatse omstreeks 22.00 uur een 17-jarige jongen uit Drunen die de agenten beledigde. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
De brand, die gemeld werd door een van de bewoners, trok veel bekijks. De gehele toegangsweg liep vol met ramptoeristen die in het begin voor verstopte wegen zorgden. De agenten zorgden er daarom voor dat er een duidelijke afzetting met linten werd gecreëerd.
De brandweer bestreed de brand met 25 brandweerlieden. Er werden twee tankautospuitwagens (Wijk en Aallburg en Genderen) en een hoogwerker (Waalwijk) ingezet. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning grote schade opliep. De brandweer zette met sproeistralen extra in om zogenaamd vliegvuur te voorkomen. Dit zijn kleine vonkjes in de rook die met name gevaarlijk zijn voor de woningen met rieten kap in de omgeving.
De brand is vermoedelijk op zolder ontstaan. Rond 22.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen nam nog circa twee uur in beslag.
De bewoners werden bij de overburen opgevangen. Voor de dochter van de bewoners is een ambulance ter plaatse gekomen omdat zij mogelijk teveel rook had binnen gekregen. Zij hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis. Er kwam een medewerker van Salvage ter plaatse om namens de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen te nemen. Burgemeester F. Naterop heeft zich ter plaatse van de brand op de hoogte gesteld.
De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok