001  


 

 

Brand in manege
Zondagavond rond 23.30 uur is er brand uitgebroken in een manege aan de Helvoirtsestraat in Helvoirt. De aanbouw van de manege brandde gedeeltelijk uit. Om 01.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Er bevonden zich geen paarden in het pand.
De politie en brandweer rukten met groot materieel uit. De brandweer Helvoirt kreeg ondersteuning van korpsen uit 's-Hertogenbosch, Oss, Landerd, Cromvoirt en Haaren. De brandweer, politie en GHOR richtten ter plaatse een commandocentrum in. De burgemeester kwam terplaatse poolshoogte nemen.
De brand is vermoedelijk ontstaan in de meterkast van de aanbouw van de manege. Essent heeft de elektriciteit en de gastoevoer naar de manege afgesloten. Het schadebedrag is nog niet bekend. De overdekte rijbak van de manege liep, zoals het zich nu aan laat zien, weinig schade op. Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat er geen asbest of andere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.
De technische recherche van de politie Brabant-Noord doet in de loop van vandaag onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok