2012-02-19 5294 Tilburg A58 ongeval  


 

Vrouw overlijdt na verkeersongeval A58
TILBURG: Een 44-jarige vrouw uit Vught kwam zondagmorgen 19 februari 2012 om het leven bij een ernstig verkeersongeval op de autosnelweg A-58. Haar twee kinderen (10 en 12) raakten zwaar gewond. Bij het trieste ongeval waren twee personenauto's betrokken. De aanrijding werd vermoedelijk veroorzaakt door zeer plotselinge plaatselijk gladheid.
Het ongeluk gebeurde omstreeks 07.50 op de rijbaan van Tilburg in de rijrichting Breda (ter hoogte van de Tilburgse woonwijk De Blaak). Eigenlijk was er sprake van twee afzonderlijke eenzijdige ongevallen, die bij elkaar terecht kwamen.
De bestuurder van een donkerblauwe BMW 3-serie verloor als eerste de macht over het stuur. Dat gebeurde vermoedelijk tengevolge van de gladheid. Hij botste tegen de linkervangrail en kwam na de klap op de vluchtstrook (rechts) terecht. De inzittenden van de BWM raakten alle drie gewond. De auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht. Hij liep een hoofdwond op. Een 26-jarige mannelijke passagier uit Ruchphen werd zwaar gewond op de IC afdeling opgenomen. Een 24-jarige vrouwelijke passagier uit Roosendaal raakte eveneens zwaar gewond. Zij had diverse botbreuken in het onderlichaam maar was wel goed aanspreekbaar.
Ook een grijze Citroën C6 raakte enkele ogenblikken later in een slip. In deze auto zat een gezin uit Vught, bestaande uit vader (46), moeder (44), dochter (12) en zoon (10).
Deze auto kwam al tollend op de vluchtstrook terecht. De auto klapte daarbij bovenop de al stilstaande BMW. De Citroën werd bestuurd door de vader van het gezin.
De moeder, die op de bijrijderplaats zat, raakte dermate ernstig gewond dat zij vrijwel direct aan haar verwondingen overleed.
De twee kinderen raakten zwaar gewond. De dochter (12) werd in zeer kritieke toestand naar het St.Elisabethziekenhuis in Tilburg overgebracht. Zij verkeert in direct levensgevaar, aldus het medisch personeel.
De zoon (10) werd per traumahelikopter naar de IC afdeling van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.
De vader van het gezin is licht gewond. Hij wordt opgevangen en bijgestaan door familie.
Meteen na het ongeval werd de rijbaan van de A-58 door de politie volledig afgesloten om de hulpverleningsdiensten de vrije ruimte te geven. Er kwamen zes ambulances, twee traumateams ter plaatse (1x LifeLiner). Verder kwam de brandweer er aan te pas om beknelde slachtoffers te bevrijden. Alle betrokkenen zijn naar ziekenhuizen overgebracht.
Het verkeer werd door Rijkswaterstaat omgeleid. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Een politiehelikopter fotografeerde de ongevalplaats vanuit de lucht. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.
De A-58 werd rond 10.30 uur weer vrijgegeven.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok