002  


 

 

Kok gewond bij brand in restaurant in Dongen
Grillrestaurant en partycentrum Den Hespel aan het Hespelpad is maandagnacht uitgebrand. Een kok die de brand wilde blussen raakte gewond. Hij reed, terwijl hij brandwonden had opgelopen, met zijn auto naar het woonadres van de eigenaar van de zaak in Tilburg om alarm te slaan. Hij werd vandaar uit met een ambulance naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Het pand moet als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend

Maandagavond is rond 23.30 uur brand uitgebroken in restaurant Den Hespel aan het Hespelpad. Kennelijk heeft de kok, die daar verbleef, nog tevergeefs geprobeerd de brand te blussen. Hij is terwijl de brand nog aan het uitbreiden was naar buiten gekomen, in zijn auto gestapt en naar het huisadres van de eigenaar in Tilburg aan de Nispenstraat gereden. De geschrokken eigenaar zette zijn medewerker die onder het roet zat en brandwonden had onder de douche en waarschuwde de hulpdiensten. Naast een ambulance kwam ook de traumaheli ter plaatse. De gewonde medewerker werd met een ambulance met ernstige brandwonden naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Zijn toestand werd vannacht omschreven als stabiel.
De brandweer zette 25 brandweerlieden uit Dongen en Rijen in. Er werden twee tankautospuitwagens en een hoogwerker ingezet. De brand was uitslaand en heeft geleid tot grote schade aan het pand, dat als verloren moet worden beschouwd. De aangeslagen eigenaar kwam poolshoogte nemen samen met familie en goede vrienden. Sinds kort was de zaak ook ingericht als clubhuis voor de golfclub de Vossenhole.
Burgemeester Dirven-van Aalst van de gemeente Dongen liet zich ter plaatse informeren over de brand. Medewerkers van Salvage zijn ter plaatse gekomen om de eerste maatregelen te nemen. De brandweercommandant gaf om 02.00 uur het sein brand meester. Het nablussen zal naar verwachting nog zeker enkele uren duren. De oorzaak van de brand is nog onbekend, ook was vannacht nog niet bekend in welk gedeelte de brand was uitgebroken. Dit zal door nader onderzoek vastgesteld moeten worden. Bewoners van een naburig pand werden uit voorzorg uit hun woning gehaald.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok