001  


 

 

Een enorme ravage was het gevolg van een ongeval op de Burgemeester Bechtweg. Een vrachtauto geladen met huisvuil schaarde rond 11.30 uur waarbij de lading op het wegdek in de berm belandde. De 36-jarige chauffeur van de vrachtwagen is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bijrijder kwam met schrik vrij.
De chauffeur kwam dinsdagochtend 6 maart vanuit oostelijke richting over de Burgemeester Bechtweg gereden. Het ging om een vrachtwagen met aanhanger van een afvalverwerkingsbedrijf. Zowel op de vrachtauto, als op de aanhanger, stonden grote containers gevuld met huishoudelijk afval. Vermoedelijk is de chauffeur met zijn wielen rechts in de berm geraakt. Bij de stuurcorrectie is hij waarschijnlijk de macht over het stuur verloren. Hij verloor daarbij in eerste instantie de container van de aanhanger. Deze container werd geschampt door een tegemoetkomende vrachtauto. De 59-jarige chauffeur uit Amerongen van de tegemoetkomende vrachtauto was al aan het uitwijken voor wat hij zag gebeuren en kwam in de berm tot stilstand. De veroorzakende vrachtauto belandde op zijn kant op het wegdek, waarbij ook de inhoud van zijn container op het wegdek en in berm terecht kwam. De rijbaan raakte volledig geblokkeerd.
Het afvalverwerkingsbedrijf heeft zelf het huisvuil van de weg en uit de berm verwijderd. Een takelbedrijf kwam er aan te pas om de zwaar beschadigde vrachtwagen en de aanhanger weer rechtop te zetten. Ook de tegenligger moest uit de berm getrokken worden. Het wegdek en de berm van de Burgemeester Bechtweg raakten door het zware materieel beschadigd. De politie sloot tijdens de opruim- en bergingswerkzaamheden het weggedeelte af en trad daarbij verkeersregelend op. Dat heeft enige uren geduurd. Specialisten van de politie Midden en West Brabant verrichtten ter plaatse een ongevalanalyse, waarbij alle sporen zijn opgemeten en op foto zijn vastgelegd.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok