Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 12 14 0966 Kaatsheuvel Pr Hendrikstraat vrachtauto drugsafvalFoto: Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

7000 liter drugsafval van amfetaminelab in woonwijk achtergelaten
KAATSHEUVEL - Op de Prins Hendrikstraat in Kaatsheuvel is woensdag een vrachtwagen met drugsafval gevonden. Volgens de politie gaat het om afval dat overblijft bij de productie van amfetamine. In het Duitse voertuig, dat eerder werd gestolen, stonden meerdere vaten met in totaal ruim 7000 liter afval. Het is volgens de politie uniek dat er zoveel drugs op deze manier in een woongebied worden achtergelaten. "Gewetenloos", vindt straatbewoner Arie Verhoef.
Hij trof de vrachtwagen woensdagochtend tegenover zijn huis aan. "Ik vond het verdacht dat de wagen om zeven uur in de straat stond. Ik had die wagen nog nooit gezien en hij had geen nummerborden. Daarom belde ik de politie." Toen agenten kwamen kijken, openden ze de Duitse truck en kwam er een enorme stank vrij. "De stank was verschrikkelijk. Toen besefte ik ook dat het om drugsafval ging", aldus Verhoef.
Tussen 600 en 700 kilo drugs
Met de 7000 liter is volgens de politie tussen de 600 en 700 kilo amfetamine gemaakt. De waarde van zoveel amfetamine wordt geschat op zo'n 700.000 euro.

De Prins Hendrikstraat is al de hele dag afgesloten om mensen op afstand te houden en het afval te kunnen bemonsteren en opruimen. De verwachting is dat de straat rond zeven uur wel weer open is.


Buurtbewoners vermoeden dat de wagen ergens tussen elf uur dinsdagavond en zeven uur woensdagochtend is achtergelaten. De politie is op zoek naar getuigen.


'Drugsafval in woonwijk is zorgwekkend
Burgemeester Wim Luijendijk schrok van de vondst: “Zorgwekkend dat het drugsafval nu in een woonwijk gedumpt wordt. Dankzij de alertheid van een inwoner kon de politie snel maatregelen nemen. De gemeente werkt samen met politie en de omgevingsdienst om dumping van drugafval te bestrijden en de veroorzakers op te sporen."

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok