001


 

 

Omstanders mishandelen politie bij ongeval met zwaargewonden
Bij een ongeval op de Bandijk ontstond vrijdagavond ongeregeldheden. Bij het éénzijdige ongeval vielen twee gewonden. Een van de twee inzittenden van de auto raakte bekneld in het voertuig. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd met zware verwondingen. Tijdens de werkzaamheden van de hulpdiensten ontstond een vechtpartij. Bij ingrijpen werden meerdere politiemensen mishandeld. Drie verdachten zijn aangehouden.
Op vrijdagavond gebeurde om 21.45 uur een éénzijdig ongeval op de Bandijk. De bestuurder van een bestelbusje verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed het talud af. Onderaan het talud kwam hij tot stilstand tegen een boom. De inzittende, een 21-jarige man uit Gorinchem, kon zelf uit de auto komen en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Gorinchem overgebracht. De bestuurder (gegevens nog onbekend) raakte bekneld en is door de ambulance uit de bestelauto geknipt. Hij is met zware verwondingen per ambulance overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Van beide inzittenden is door een arts een bloedproef afgenomen en opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Hier zal worden onderzocht of er drank of drugs in het spel was ten tijden van het ongeval.
De Bandijk is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. Er is een omleiding ingesteld. Technisch rechercheurs van de politie hebben onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De politie heeft meerdere getuigen gehoord.
Tijdens de werkzaamheden van het hulpdiensten was er veel belangstelling voor het ongeval. Vanuit o.a. een nabijgelegen horecagelegenheid kwam een hoeveelheid mensen toegestroomd. De politie moest sommige aanwezigen meerdere malen vorderen zich achter de afzetting te begeven. Een aantal van hen gedroeg zich erg recalcitrant en beledigden politiemensen. Kort hierna ontstond er een vechtpartij tussen een aantal toeschouwers. Bij ingrijpen keerde men zich tegen de politie. Drie politiemensen werden hierbij o.a. geslagen, geschopt en geduwd. Er werd assistentie gevraagd en diensthond Remco werd ingezet om het publiek op afstand te houden. Ook was men genoodzaakt een aantal mensen met geweld op afstand te houden. De politie hield drie mannen aan; een 41-jarige man uit Werkendam, een 26-jarige man uit Werkendam en een 34-jarige man uit Werkendam. De drie verzetten zich hevig bij hun aanhouding.
De mishandelde politiemensen zullen aangifte doen. Ze hielden verwondingen aan de mishandeling over. Eén van hen heeft een hersenschudding. Twee van hen moesten zich als gevolg van de mishandelingen ziek melden.
De politie stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De drie aangehouden verdachten zullen maandag worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

 

2 de Bericht
Vierde aanhouding voor geweld tegen de politie
De politie hield op zaterdagavond een vierde verdachte aan voor de mishandeling van politiemedewerkers op de Bandijk. Het gaat om een 36-jarige man uit Werkendam. De verdachte is in verzekering gesteld en zal worden verhoord.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok