002


 

 

Man overleden bij treinbotsing
Bij een aanrijding tussen een taxibusje en een trein is dinsdagavond rond 18.45 uur een 74-jarige bestuurder uit Eindhoven om het leven gekomen. Dat gebeurde op de bewaakte spoorwegovergang op de Kapelweg/Posthoorn. De twee passagiers van de taxibus, een 19-jarige vrouw uit Handel en een 21 jarige vrouw uit Budel, konden het voertuig op tijd verlaten en zijn niet gewond geraakt. In de trein zaten ongeveer 120 passagiers die met de schrik vrijkwamen.
De bestuurder probeerde de taxibus te keren op de Posthoorn en kwam hierbij klem te zitten op het spoor. Vermoedelijk had het busje geen grip meer door de sneeuw. De passagiers zijn uitgestapt en hebben geprobeerd om de taxi van de plaats te duwen, maar het voertuig zat vast. De bestuurder kon niet meer uitstappen voordat de trein in botsing kwam het voertuig. Het treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel ligt stil en de passagiers zijn met bussen weggebracht. De spoorwegpolitie van het KLPD doet onderzoek naar het ongeluk.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok