2014-09-24 3771 Rijen Dorpenbaan drugs afvalFoto: FPMB - Erik Haverhals


Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Zeer grote opslag ontmanteld van grondstoffen en drugs afval
In een hal aan de Dorpenbaan in Rijen is vrijdag avond een inval gedaan in een hal daarbij werd 1 persoon aangehouden.
Zaterdag morgen is gestart met de opruiming van deze grote hoeveelheid drugs afval en grondstoffen.
In de hal stonden 15000 liter aceton en ook nog 9 vaten van 1000 liter met drugs afval.
Ook stonden er 2 witte bussen bij waarvan in 1 bus een groot aantal met jerrycans met vloeistof er in deze zijn uit de bus op pallets gezet.
Achter de hal staan 2 grote zee containers in de rechtse staat een pallet met zakken grondstof voor drugs en de linkse container zit hellemaal vol met grote klein jerrycans en 200 literse vaten en cilinders met drugs afval.
LFO SEON en het NFI de nationale recherche en brandweer zijn bezig met het opruimen en afvoeren van deze gevaarlijke situatie.
Er zijn 3 grote vrachtauto's nodig om alles af te voeren, volgens LFO is dit een grote vangst.

Eén arrestatie bij opslag grondstoffen drugs
Rijen - De politie trof een opslag van grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs aan in een loods aan de Dorpenbaan. Er werd één verdachte gearresteerd.
Op vrijdagavond 12 september 2014 omstreeks 21.30 uur ontdekte de politie naar aanleiding van tips in een loods op een bedrijventerrein de opslagplaats met daarin vaten en jerrycans met ongeveer 15.000 liter grondstoffen om vermoedelijk synthetische drugs te produceren. Volgens specialisten gaat het om een grote hoeveelheid grondstoffen.

Aanhouding
Bij het pand trof de politie een 30-jarige man uit Noord-Scharwoude. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid en ingesloten in het cellencomplex waar hij verhoord zal worden.

Ontmanteling
Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling stabiliseerden in de loop van de nacht de situatie. Rond het pand werd bewaking ingesteld.
Bij daglicht is op zaterdag 13 september verder gegaan met het onderzoek en de afvoer van de aanzienlijke voorraad chemische stoffen. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor stoffen het exact gaat. Ook de forensische opsporing en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut verrichtten onderzoek in de loods om achtergebleven sporen veilig te stellen en monsters te nemen. Naar verwachting zullen de specialisten nog een groot deel van zaterdag bezig zijn.
De acties van de politie richten zich op de aanpak van drugs in Zuid-Nederland en past in een bredere aanpak om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Gevaarlijke Situaties
Dit soort opslagplaatsen maar ook drugslaboratoria leveren een groot risico op in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok