001  


 

 

Foto's Monique Hommel

 

Vijftien mensen redden automobilist in Oosterhout

Zo'n vijftien mensen hebben dinsdagavond gezamenlijk voorkomen dat een in automobilist verdronk in zijn voertuig in Oosterhout.
Volgens de politie sprongen omstanders zonder na te denken het water in toen de auto op de kruising Vliedberg/Hoofseweg van de weg raakte en in het water reed. De auto dreigde met de automobilist en zijn hondje onder water te verdwijnen.
De gezamenlijke actie voorkwam dat. De man werd uiteindelijk veilig op het droge gebracht. Hulpdiensten waren daarna massaal ter plekke om de redders op te vangen.

 

2de Bericht
Burgemeester Huijbregts heeft vandaag in het gemeentehuis in Oosterhout de redders van een automobilist in het zonnetje gezet. De automobilist raakte gisterenavond te water aan De Vliedberg in Oosterhout. Het ongeval gebeurde rond 20.20 uur voor het oog van een groep jongeren. Een groep jongeren sprong direct in het water. Zij hielden de auto boven water totdat de hulpdiensten aanwezig waren.
De burgemeester wilde deze daad niet zomaar voorbij laten gaan en haar waardering voor deze heldendaad uitspreken. Dat deed ze op woensdagmiddag 24 december, in de hal van het stadhuis. Alle waren hierbij aanwezig, zowel de jongeren als de politie. Burgemeester Helmi Huijbregts:"Dit geeft goede moed voor onze samenleving. Want zou je zelf niet willen dat, als je iets overkomt, anderen de handen uit de mouwen steken en vooral niet opgeven. Jullie waren nat en vooral heel koud, maar jullie gaven niet op".
Er waren bloemen en veel lof voor alle redders: Karim El Koundi, Mike Groen, Nick Maas, Alexander de Kuyper, Davy vd Schenk, Ger Akkermans, Lizzy Akkermans, Harrie Linssen, Floris Oomens, Leroy Robben en Rob Oomen (kleinzoon van het slachtoffer). Daarnaast Jos de Rooij en Rinie van Beers van de politie. Voor Karim waren er speciale complimenten,omdat hij het slachtoffer boven water hield terwijl politieagent Jos de Rooij reanimeerde.
Maar ook voor Lizzy Akkermans was er een compliment. Zij stond als enige vrouw in het water en een jongere is ze ook niet meer, maar volgens de burgemeester was zij een kerel van een vrouw.

Politie, brandweer en ambulancedienst rukten dinsdagavond 23 december uit naar een te water geraakte auto aan De Vliedberg in Oosterhout. Het ongeval gebeurde rond 20.20 uur voor het oog van een groep jongeren.
De politie was als eerste van de hulpverleningsdiensten ter plaatse en trof in het water een groep mensen aan die met man een macht een auto boven water hielden. De auto lag op zijn kant in een vijver, terwijl de bestuurder nog in de auto zat. Eén van de agenten ging meteen te water, terwijl de andere agent vanaf de kant de coördinatie op zich nam. Samen met een van de te water gegane omstanders lukte het de agent om het hoofd van het slachtoffer boven water te trekken en te beginnen met mond-op-mond beademing. Dat gebeurde via het geopende portierraampje.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok