Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2017 10 03 4355 Dongen Hoge Ham plofkraakFoto's Erik Haverhals

 

 

Video: Erik haverhals

 

Mislukte plofkraak met explosieven in Dongen, politie zoekt met helikopter naar daders
DONGEN - In Dongen is dinsdagochtend geprobeerd een plofkraak te plegen. Met een explosief probeerden de daders twee pinautomaten op te blazen maar dat is niet afgegaan. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.
De plofkraak vond plaats bij de Rabobank aan de Hoge Ham in Dongen, zo rond 4.10 uur in de ochtend. Het explosief dat de boeven gebruikten is niet afgegaan en daardoor hebben ze niks buit gemaakt. De politie heeft de omgeving rondom de bank afgezet en zocht met een helikopter naar de daders. De zoektocht heeft vooralsnog niks opgeleverd.

Een explosievenverkenner van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was aanwezig om het explosief op te ruimen. De recherche gaat nu aan de slag met een buuronderzoek en een sporenonderzoek. De politie roept getuigen op zich te melden.

Nog een plofkraak
In Chaam probeerden drie mannen afgelopen zaterdag een soortgelijke plofkraak te plegen. Met gasflessen waren zij bezig de pinautomaat open te breken toen de politie arriveerde. De drie daders in Chaam zijn toen opgepakt.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok