001  


 

 

Draaiend XTC-lab aangetroffen naast Tilburgse basisschool, De Nationale Recherche heeft vrijdag in een Tilburgse wijk een in werking zijnde XTC-productieplaats aangetroffen die zat verstopt in een loods. In de loods aan de Berkdijksestraat stonden drie productieopstellingen voor het vervaardigen van XTC. Daarnaast is een aanhanger met middelen voor de productie van amfetamine aangetroffen. Ook zijn duizenden liters chemicaliën en ongeveer 70 kilogram MDMA-poeder in beslaggenomen en is een professionele koelcel aangetroffen. Vermoedelijk is op grote schaal synthetische drugs geproduceerd. Het OM laat weten dat er tijdens de inval geen aanhoudingen zijn verricht.
Productielocaties in woonwijken zijn zorgwekkend. Achter de loods was een basisschool, waar op dit moment geen personen aanwezig waren in verband met vakantie. De productie van synthetische drugs brengt risico's met zich mee, waarbij met name de kans op explosies groot is.
De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is vanmiddag samen met de Nationale Recherche, het Nederlands Forensisch Instituut, de regionale brandweer en de politie Midden-en West Brabant begonnen met de ontmanteling van de productielocatie. De verwachting is dat de ontmanteling twee dagen zal duren. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok